Melanzane Maestro

En rund matig pizza med mozzarella och inlagd vitlök.

Aubergine, eller melanzane på italienska, är en smarrig klassiker på pizza i södra italien. Trixet är att salta ut auberginen först, så att den inte blir besk.

  • Tid45 min
  • Portioner1

    Du behöver

    • 1 fp Pop! Bakery Pizzakit Maestro
    • 1 liten aubergine
    • 3–4 nypor salt
    • 3 st inlagda vitlökar
    • 100 g mozzarella
    • Olivolja
    • Basilika

    Gör så här

    1

    Skiva aubergine på längden och salta. Skölj av efter 30 minuter och torka av skivorna med hushållspapper.

    Ta ut degen ur kylen cirka 10 minuter innan du börjar baka ut den. Värm ugnen till 250 grader (230 grader för varmluftsugn) och låt plåten vara i ugnen.

    Skiva vitlöken tunt, gärna med mandolin.

    Mjöla degen och bakbordet och baka ut degen till önskad storlek. Lägg över degen på bakplåtspapper.

    Toppa med tomatsås, aubergine och vitlök.

    Lägg över bakplåtspappret på den varma plåten och grädda i ugn cirka 10 minuter, tills pizzan har fin färg.

    Garnera med basilika och några droppar olivolja.