Sätt ugnen på 180 °C. Bred ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Klä skalet med bakpapper och fyll det med t.ex. okokta gula ärtor. Ställ skalet kallt i minst 30 min.
Förgrädda pajskalet i 10 min. Ta bort bakpapper och ärtorna och grädda i ytterligare 5 min. Ta ut pajen och sänk värmen till100 °C. Skölj och torka bären. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget mot slutet. Sluta vispa när vitorna är fasta och blanka. Blanda försiktigt ner vinbär, mullbär och hallon, och bred ut blandningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 min till 1 tim (i 100 °C med varmluft). Marängen ska inte få färg utan vara krispig på utsidan och mjuk inuti.
Degen måste stå i kylen innan den förgräddas för att undvika att den sjunker ihop. Om du använder frysta bär måste du tina och låta dem rinna av innan du rör ner dem i marängen.