Maestro Burrata

En kock håller en härlig nybakad pizza på en bricka i handen

Burrata är en krämig variant av mozzarella med gräddig fyllning. Den är godast kall och toppen av riva i bitar på pizza eller sallad.

  • Tid45 min
  • Portioner1

    Du behöver

    • 1 fp Pop! Bakery Pizzakit Maestro
    • 100 g mozzarella
    • 3 skivor parmaskinka
    • ½ Burrata
    • Färsk basilika och ruccola
    • Olivolja

    Gör så här

    1

    Ta ut degen ur kylen cirka 10 minuter innan du börjar baka ut den. Värm ugnen till 250 grader (230 grader för varmluftsugn) och låt plåten vara i ugnen.

    Mjöla degen och bakbordet och baka ut degen till önskad storlek. Lägg över degen på bakplåtspapper.

    Toppa med tomatsås och mozzarella.

    Lägg över bakplåtspappret på den varma plåten och grädda i ugn cirka 10 minuter, tills pizzan har fin färg.

    Garnera med parmaskinka, ruccola, burrata, basilika och några droppar olivolja.