Lyxpaj

En rund paj med färska björnbär.

Gudomlig paj med vit choklad- och björnbärsfyllning. Lätt att göra och otroligt läcker!

  • Tid1 hr
  • Bitar6–8

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 1 dl cashewnötter, blötlagda i 4 timmar samt sköljda
    • 2,5 dl färska björnbär
    • 200 g vit choklad
    • 2 burkar konserverad kokosmjölk
    • 1,5 dl lönnsirap
    • 1 tsk agar-agar pulver
    • 10 st vindruvor och björnbär till garnering

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 180 °C. Klä en form med pajdegen, picka och grädda i ca 15 min, tills gyllene. Låt svalna under tiden du förbereder fyllningen.

    Värm 2 dl björnbär och 2 msk vatten i en kastrull på medelhög värme. Mosa bären och sila den genom en finmaskig sil. Låt svalna.

    Blanda vit choklad och kokosgrädde i en kastrull och värm på spisen på låg värme. När chokladen har smält, tillsätt agar-agar och lönnsirap. Rör om hela tiden och koka tills agar-agar pulvret är helt upplöst.

    Blanda chokladkrämen och björnbären med de blöta cashewnötterna i en mixer. Bearbeta till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet. Ställ pajen i kylen över natten.

    Garnera och njut!