fbpx

Krämig valnötspaj med kanderade apelsinskal

 • Tid15 min
 • Portion1

  Du behöver

  • 1 Pop! Bakery Pajdeg
  • 150 g valnötskärnor
  • 50 g mandelmjöl
  • 200 g florsocker
  • 160 g rumstempererat smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk vispgrädde
  • 50 g kanderade apelsinskal

  Gör så här

  1

  Sätt ugnen på 200 °C. Lägg degen i en pajform. Klä skalet med bakpapper och fyll det med t.ex. okokta gula ärtor för att förhindra att degen sjunker ihop när den gräddas. Ställ degen kallt i några minuter. Förgrädda skalet i 10 min, ta bort ärtorna och papperet och grädda i ytterligare 5 min. Mixa valnötskärnorna fint. Rör ihop mandelmjöl, valnötsmjöl, florsocker, smör, ägg och grädde. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 10 min. Strö apelsinskalen över nötkrämen. Grädda i ytterligare 10 min. Servera pajen ljummen.

  Gör egna kanderade apelsinskal av skal från obesprutade apelsiner som får sjuda i sockerlag (2 dl vatten till 100 g socker) i 1 tim.