Körbärspaj med pistagecrumble

Pistagen hjälper till att lyfta körsbärssmaken till oanade höjder.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 600 g körsbär
    • 35 g strösocker

    Smulpajdegen

    • 30 g vetemjöl
    • 30 g strösocker
    • 30 g smör
    • 40 g pistagemjöl

    Gör så här

    1

    Blanda ingredienserna till smulpajen. Forma den till en 4 cm tjock rulle och lägg i kylen. Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut mördegen i en pajform med papperet uppåt. Fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och förgrädda i 10 min. Ta ut ärtorna. Kärna ur körsbären, rulla dem i socker lägg i pajskalet. Riv den kylda smulpajen över bären och grädda pajen i 180 °C i 20 min.

    Du kan även smula ner pajen över bären direkt men det går bättre med kall deg och rivjärn.