Klassisk margeritha

Urpizzan från Neapel går aldrig ur tiden. Enkel, men fantastiskt god. Tomat, mozzarella och basilika. Precis som italienska flaggans färger!

  • Tid30 min
  • Portion1-2

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Surdegspizza
    • 3 msk tomatsås
    • 125 g mozzarella (välj vegansk mozzarella för en vegansk pizza)
    • 4-5 delade cocktailtomater
    • 5-6 basilikablad
    • olivolja
    • flingsalt och nymald svartpeppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 220°. Forma degen till en pizzabotten enligt förpackningen. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och bred över tomatsåsen. Riv över mozzarellan. Lägg på tomaterna. Grädda pizzan mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna några minuter innan du lägger på basilikabladen. Droppa över lite olivolja, strö på lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.