Klä en pajform med 1 smördeg. Skära bort överflödig deg och nagga botten med gaffel. Pensla de två andra utrullade smördegarna med smör. Blanda socker, kanel och kardemumma och strö ett jämnt lager ovanpå. Rulla ihop smördegen i två rullar. Kyl i en timme. Skala och tärna äpplen och stek dem några minuter i smör.
Ta av från värmen. Vänd ner kanel, socker, vaniljpulver och flingsalt. Blanda citronsaften med majsstärkelse och blanda ner i äpplena. Fyll pajformen med äppelfyllning och strö över lingon. Skiva rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg i ett cirkelmönster ovanpå pajen. Pensla ovansidan med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
Grädda långt ner i ugnen på 200 grader. Sänk efter 15 minuter till 180 grader och grädda ytterligare 45–50 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.