Irländsk paj

En paj med smarrig lax och härlig syra från citron.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 0,2 dl crème fraîche
    • 2 citroner
    • 3 laxbitar (150 g)
    • 4 cl olivolja
    • 3 g rosépeppar
    • 6 nypor salt
    • Svartpeppar från kvarn
    • 3 kvistar dill

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 180 °C. Grädda degen i en pajform i 20 min. Riv skalet av en citron och pressa båda. Ta bort skinnet från laxen och skär den i 0,5 cm breda skivor. Lägg laxen i en marinad av citronskal, olivolja, rosépeppar och hälften av citronsaften. Salta, peppra och låt marinera i minst 30 min. Blanda resten av citronsaften med crème fraîche och bred ut den i det svalnade pajskalet och fördela laxskivorna ovanpå. Häll över marinaden och dekorera med dill.

    Låt citronkrämen stå en stund så tjocknar den.