fbpx

Inbakad paprika- och parmesanpaj

En paj med både sött och umami i en härlig symbios.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Smördeg
    • 40 g parmesan Parmigiano-Reggiano
    • 1 kg röd paprika
    • 2 lökar
    • 1 msk olivolja
    • 3 nypor salt
    • 2 nypor Espelette-peppar
    • 2 msk honung

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 200 °C. Skölj grönsakerna. Skär paprikan grovt. Skiva löken tunt. Bryn paprika och lök i smör och 2 nypor salt. Tillsätt honung och fortsätt steka grönsakerna tills de karamelliserats. Smaka av med salt och Espelette-peppar. Lägg grönsaksfyllningen i en pajform. Rulla ut smördegen, nagga den med en gaffel och lägg den sedan över pajen. Grädda i ca 20 min tills degen fått färg. Hyvla parmesanen. Stjälp upp pajen och skär den i bitar. Strö över parmesanen och servera genast.

    För att ta bort skinnet på paprikan, kan du först rosta dem i ugnen (200 °C) i ca 20 min.