fbpx

Inbakad paj med anklever- och svampfyllning

Här lyxar vi till det med härlig anklever och krämig svampfyllning.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 2 Pop! Bakery Smördeg
    • 1 ägg till pensling
    • 1/2 rå ankleverlob
    • 100 g murklor på burk
    • 200 g champinjoner
    • 1 kycklingfilé
    • 150 g crème fraîche
    • 2 ägg
    • 1/4 knippe gräslök
    • 2 schalottenlökar
    • Salt och peppar
    • 40 g torkade tranbär
    • 4 nypor fint havssalt

    Gör så här

    1

    Rensa och hacka svampen. Skär fyra tunna skivor av ankleverloben och tärna resten. Tärna kycklingfilén. Hacka gräslök och schalottenlök. Bryn anklevertärningarna på hög värme och ta upp dem. Bryn kycklingen i samma panna och ta upp den. Bryn schalottenlöken i resten av ankleverfettet med en nypa salt i 3-4 min. Tillsätt svampen och låt sjuda på medelvärme i 5-6 min. Blanda lever- och kycklingtärningar med ägg, crème fraîche, gräslök och kryddor i en skål. Låt stå kallt i minst 1 tim. Rulla ut ena pajdegen på en bakplåt. Lägg svampfärsen i mitten av degen och pensla kanterna med ägg. Rulla ut den andra pajdegen ovanpå och tryck ihop kanterna. Pensla pajen med ägg och ställ i kylen. Förvärm ugnen till 200 °C. Skär ett hål i mitten av pajen och grädda i 25-30 min.

    Bryn ankleverskivorna i en stekpanna fem minuter före servering, salta och dekorera med några tranbär.