Sätt ugnen på 200 °C. Skär ut runda degplattor som är aningen större än portionspajformarna. Skölj och dela aprikoserna. Smält sockret i stekpannan. När det blivit ljusbrunt lägg i smöret och blanda försiktigt. När smöret har smält och blandningen är skummig lägg i aprikoserna med runda sidan nedåt. Vänd dem efter 2 min. Lägg aprikoserna i formarna och toppa med resten av sockerblandningen. Lätt på deglocken, täck pajerna med bakpapper och en bakplåt. Grädda i 35 min. Vänd upp pajerna på en plåt. Ta bort formarna efter 5 min.
Såsen
Värm grädden och en kvist rosmarin tills den börjar sjuda. Låt dra i 10 min. Sila grädden och låt den svalna. Vispa den sedan lätt och blanda i honungen. Servera pajen ljummen med rosmarinskrämen vid sidan om.
För att lättare få ur pajen ur formen kan du lägga ett bakpapper i botten av den.