fbpx

Hallonsmulpaj i mini-format

Minismulpajer till halvelva-kaffet är precis vad doktorn ordinerade! Enkelt att förbereda och alldeles ljuvligt frasigt.

  • Tid1 hr
  • Antal14 st

    Du behöver

    • 1 st Pop! Bakery Pajdeg
    • 25 g smör
    • 25 g havregryn
    • 25 g strösocker
    • 25 g vetemjöl
    • 1 ask färska hallon à 125 g
    • 0,5 msk florsocker
    • 0,5 msk potatismjöl

    Gör så här

    1

    Rulla ut pajdegen och stansa ut rundlar – ett litet dricksglas fungerar bra. Placera rundlarna i en minimuffinsplåt så att de täcker insidan av kanterna och skapar som en korg. Kyl en timma i kylskåp. Gör under tiden smuldegen genom att mixa ihop smör, havregryn, strösocker och vetemjöl. Ställ i kylen under tiden.

    Vänd försiktigt ihop hallonen med potatismjöl och florsocker och fördela i pajskalen. Fördela sedan smuldegen ovanpå, forma som små toppiga högar. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter på 200 grader. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader och grädda ytterligare cirka 15 minuter, eller tills pajerna är gyllenbruna. Servera med vaniljsås.