fbpx

Glutenfri brunchrätt med smördeg, ägg och riven ost

Frasig smördeg, ägg med krämig gula, smält cheddarost – alldeles ljuvlig brunchrätt!

  • Tid30 min
  • Antal8 st

    Du behöver

    • 1 fp Pop! Bakery Glutenfri Smördeg
    • 1 ägg till pensling
    • 8 st ägg
    • 300 g riven cheddarost

    Att servera till

    • Srirachasås
    • Färsk oregano

    Gör så här

    1

    Skär den glutenfria smördegen i fyra lika stora delar och dela sedan varje del i två så att det bildas åtta stycken trekanter.

    Nagga varje trekant med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. Placera i små gjutjärnsformar smorda med lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, i cirka 8–10 minuter. De ska börja få färg men inte vara färdiggräddade.

    Forma en liten grop av riven cheddar på toppen av på varje smördegstrekant. Knäck ett ägg i ett glas och häll sedan försiktigt i det så att äggula stannar i gropen. Toppa med lite extra riven ost, salt och peppar.

    Sänk värmen till 175 grader och grädda igen i mitten av ugnen i 7–9 minuter. Servera med srirachasås och färsk oregano.