fbpx

Frasiga smördegskuddar med jordgubbsfyllning

Färgglatt och kalasgott på samma gång! De här små smördegskuddarna ser ut som ett konditorprov – men är löjligt enkla att göra. (Vi lovar att inte säga något till gästerna!)

  • Tid40 min
  • Portioner8

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Smördeg
    • 1 dl jordgubbssylt
    • 0,5 tsk vaniljpulver
    • Zest av 0,5 st citron
    • 1 st ägg till pensling
    • 1 dl florsocker
    • Cirka 1-2 msk citronsaft
    • 1-2 droppar röd karamellfärg
    • 0,5 dl färgglatt strössel

    Gör så här

    1

    Rulla ut smördegen och skär den i 16 lika stora delar. Rör ihop jordgubbssylten med vaniljpulver och citronzest och skeda cirka en matsked på hälften av smördegsplattorna. Placera resterande plattor ovanpå och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna runtom, samt för att nagga de försiktigt på ovansidan. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter på 200 grader, tills de är gyllenbruna.

    Låt kallna på galler. Rör sedan ihop florsocker med citronsaft till en trögflytande kristyr. Färga med en till två droppar röd karamellfärg. Använd en sked för att ringla kristyren över smördegskuddarna. Avsluta med att strössla färgglatt strössel över.