Empanadas

Två tillagade empanadas med örtkryddor.

Smarrigt frasiga piroger, som du kan fylla med nästan vad som helst!

  • Tid45 min
  • St12

    Du behöver

    • 2 Pop! Bakery Smördeg
    • 300 g köttfärs/sojafärs
    • 1 st gul lök
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 burk krossade tomater
    • 2 dl riven vitkål
    • 1 st ägg
    • Smör att steka i
    • Salt och peppar
    • Chiliflakes – om du vill ha spicy Empanadas

    Gör så här

    1

    Fräs färs, vitkål och hackad lök i smör. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och eventuellt chiliflakes. Smaka av med salt och låt sjuda i cirka 15 minuter.

    Stansa ut 10 cm breda cirklar ur smördegen och lägg en klick sås i mitten. Vik till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg dina Empanadas på en plåt, pensla med uppvispat ägg och baka i ugnen cirka 15 minuter på 200° C tills de blir gyllenbruna. Servera direkt!

    Tips! Servera gärna med tabasco, en god fetaostdip eller hummus samt en härlig sallad.