Crunchy Kale pizza

En riktigt krispigt grön pizza med kras och fras i varje tugga! Perfekt som huvudrätt eller skuren i bitar till fördrinken. 

  • Tid30 min
  • Portioner1-2

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
    • 3–4 msk tomatsås
    • 50g mozzarella (laktosfri eller vegansk) – riven
    • 1/2 röd paprika, skuren i ringar
    • 50g grönkål
    • 2 msk cashewnötter
    • 1 msk pumpafrön
    • 1 msk solrosfrön
    • olivolja
    • 1 dl parmesanost (eller vegansk riven ost)
    • flingsalt och nymald svartpeppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 230 grader. Ta bort stammen från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Rulla ut pizzadegen på en plåt och bred på tomatsås. Lägg på riven mozzarella och paprika. Grädda pizzan i ca 10-15 minuter. Stek under tiden grönkål, nötter och frön i lite olivolja i 3-4 minuter. Ta ut pizzan och toppa med grönkålskrispet och hyvlad parmesanost. Smula över lite flingsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen.