Klä en form med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Skär bort eventuell överflödig deg längs med kanterna på formen. Kyl pajformen en timme i kylskåp.
Värm ugnen till 200 grader.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Häll vispgrädden i en kastrull och värm tills den precis börjar koka. Slå försiktigt över chokladen. Tillsätt ett par nypor flingsalt. Vänta några sekunder och rör sedan till en slät ganache. Täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur tills den har svalnat, cirka 1 timme.
Ta ut pajformen ur kylen. Grädda i cirka 15 minuter, i mitten av ugnen. Ställ på galler och låt kallna helt.
Fyll sedan pajskalet med chokladganachen. Använd en palett eller slickepott för att jämna till ytan.
Vispa grädden fast och fluffig. Fyll en spritspåse med rundtyll och spritsa droppar runtom kanterna på pajen. Avsluta med strö finhackad choklad över grädden, och en nypa flingsalt på chokladfyllningen.
Förvara i kylskåp. Låt gärna pajen stå en stund i rumstemperatur innan servering, för en chokladtryffel-konsistens på fyllningen.