fbpx

Chokladtryffel-paj med grädde

En bit mörkbrun kladdkake-paj med grädde

Klassiskt recept på kladdkaka känner vi alla till, nu har vi en lyxig variant som du vill lägga på minnet! Frasigt pajskal med en chokladtryffel-fyllning som smälter i munnen – toppad med flingsalt och fluffig grädde. Enkel att göra, så god att äta!

Tips! Använd vår glutenfria pajdeg för en glutenfri variant.

  • Tid1 hr 30 min
  • Bitar10

    Du behöver

    • 1 st Pop! Bakery Pajdeg
    • 300 g mörk choklad 70%
    • 150 g mjölkchoklad
    • 3,75 dl vispgrädde
    • 2 nypor flingsalt

    Till garnering

    • 2 dl vispgrädde
    • Cirka 50 g finhackad choklad
    • 1 nypa flingsalt

    Gör så här

    1

    Klä en form med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Skär bort eventuell överflödig deg längs med kanterna på formen. Kyl pajformen en timme i kylskåp.

    Värm ugnen till 200 grader.

    Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Häll vispgrädden i en kastrull och värm tills den precis börjar koka. Slå försiktigt över chokladen. Tillsätt ett par nypor flingsalt. Vänta några sekunder och rör sedan till en slät ganache. Täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur tills den har svalnat, cirka 1 timme.

    Ta ut pajformen ur kylen. Grädda i cirka 15 minuter, i mitten av ugnen. Ställ på galler och låt kallna helt.

    Fyll sedan pajskalet med chokladganachen. Använd en palett eller slickepott för att jämna till ytan.

    Vispa grädden fast och fluffig. Fyll en spritspåse med rundtyll och spritsa droppar runtom kanterna på pajen. Avsluta med strö finhackad choklad över grädden, och en nypa flingsalt på chokladfyllningen.

    Förvara i kylskåp. Låt gärna pajen stå en stund i rumstemperatur innan servering, för en chokladtryffel-konsistens på fyllningen.