fbpx

Chokladmoussepaj till påsk

Finns det något godare än choklad? Det skulle vara chokladmousse i sådant fall – i frasig smardeg. Mums!

Du behöver:

1 Pop! Bakery Pajdeg
200 g mörk choklad
6 äggvitor
12 små chokladägg
2 tsk osötad kakao
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut smördegen i en pajform med papperet uppåt. Fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och grädda i 20 min. Ta ut ärtorna. Smält chokladen. Vispa äggvitorna och blanda 1/3 med chokladen. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna. Spritsa ut chokladmoussen i pajskalet, strö över kakao och dekorera med chokladäggen.
Ställ pajen kallt i minst 2 tim så att moussen hårdnar. Gör pajen extra påskfestlig med chokladägg i olika färger.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.