Chokladmoussepaj till påsk

Finns det något godare än choklad? Det skulle vara chokladmousse i sådant fall – i frasig smardeg. Mums!

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 200 g mörk choklad
    • 6 äggvitor
    • 12 små chokladägg
    • 2 tsk osötad kakao

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut smördegen i en pajform med papperet uppåt. Fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och grädda i 20 min. Ta ut ärtorna. Smält chokladen. Vispa äggvitorna och blanda 1/3 med chokladen. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna. Spritsa ut chokladmoussen i pajskalet, strö över kakao och dekorera med chokladäggen.

    Ställ pajen kallt i minst 2 tim så att moussen hårdnar. Gör pajen extra påskfestlig med chokladägg i olika färger.