Buffalo-blomkåls-pizza

Pizza med blomkål och avocado

En härlig smakrik vegetarisk Buffalo-blomkålspizza med en krämig egen ranchdressing är perfekt mat för film- och myskvällen!

Tips! Lätt att byta ut mejerivarorna till veganska alternativ.

  • Tid45 min
  • Portioner1–2

    Du behöver

    Pizza:

    • 1 Pop! Bakery Pizzadeg Surdegspizza
    • Buketter av 1 st blomkålshuvud
    • 1 avocado
    • 2 msk olivolja
    • 5 dl riven mozzarella
    • 2,5 dl Buffalosås
    • 2 msk majsstärkelse
    • 2 msk smör
    • Salt
    • Gröna örter till garnering

    Ranchdressing:

    • 0,5 dl naturell yoghurt
    • 3 msk mjölk
    • 1 msk färsk persilja
    • 1 msk färsk dill
    • 0,5 tsk salt
    • 0,5 tsk lökpulver
    • 0,5 tsk vitlökspulver
    • 0,5 tsk peppar

    Gör så här

    1

    Lägg blomkålsbuketter i olivolja, salt och majsstärkelse och rör om. Sprid ut på en bakplåt och baka i ugn tills de är mjuka och gyllenbruna, cirka 20–25 minuter.

    Värm Buffalosås och smör i en kastrull och blanda ordentligt. Ta av från spisen spara cirka 1 dl i en separat skål. Häll resten över den ugnsbakade blomkålen och blanda ordentligt.

    Sprid ut den återstående Buffalosåsen i ett tunt lager över pizzadegen. Fördela den ungsbakade blomkålen på pizzan och toppa med mozzarella. Grädda i cirka 10–15 minuter eller tills kanten är gyllenbrun och osten är smält.

    Vispa samman alla ingredienser till ranchdressingen. Ta ut pizzan ur ugnen och låt svalna något. Toppa med avokadoskivor, gröna örter och ringla över med ranchdressing. Ät och njut!