Bärknyten

Godare och snabbare efterrätt går inte! Jordgubbar med vanilj i frasig smördeg. Variera med bär efter säsong!

  • Tid30 min
  • Portion16 bitar

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Smördeg
    • En halv Kesella Vanilj
    • 12 jordgubbar
    • 1 ägg
    • 2 msk flagad mandel
    • Florsocker

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 210° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Rulla ut degen på en bakplåt och skär i sex lika stora delar. Fördela kesellan i botten på varje bit. Dela jordgubbarna i bitar och lägg dem på kesellan. Stäng knytena genom att nypa ihop ändarna. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflagor över. Grädda i 10–15 minuter. Sikta florsocker genom en sil över knytena vid servering.