Äpple- och körsbärspaj

En uppskuren pajbit med härlig vaniljsås

Äpple- och körsbärspaj – blir det mer Twin Peaks än så?
Vi gissar att Agent Cooper står först i kön för att få sig en bit av denna klassiska, amerikanska paj.

  • Tid1 hr
  • Portioner10

    Du behöver

    • 2 fp Pop! Bakery Pajdeg
    • 3 dl vaniljkräm
    • 3 stora äpplen, skalade och delade i bitar
    • 1 msk smör, för stekning
    • 2 tsk råsocker
    • 1 tsk kanel
    • 2 dl urkärnade körsbär (färska eller frysta, upptinade och avsilade)
    • 0,5 dl socker
    • 2 tsk maizenamjöl
    • 2 tsk kanel
    • 25g smör, i småkuber
    • Ägg för pensling

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 200 grader. Smält smör i en stekpanna. Häll i råsocker och kanel och låt sockret smälta. Lägg i äppelbitarna när det bubblar och vänd runt i en halv minut. Låt svalna. Blanda körsbär med socker och maizenamjöl.

    Rulla ut pajdegen i en form. Picka botten. Täck botten med vaniljkräm, äpplen, körsbär och till sist smörkuber. Rulla ut den andra pajdegen som ett lock och pensla med uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i 20–25 minuter tills gyllene. Låt svalna och servera med vaniljsås eller glass.