Vegetariskt

Vegetariskt

Pickleback Pizza

Glutenfri, laktosfri och köttfri – men långt ifrån smakfri. Den här pizzan övertygar även den mest hängivne köttälskaren.

Du behöver

1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
1 tunnskivad rödlök
½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
3-4 msk tomatsås
50g mozzarella (laktosfri) – riven
ca 5 färska champinjoner i skivor
1-2 msk majonnäs
hackad persilja
flingsalt och nymald svartpeppar

Read more on Pickleback Pizza…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:1 person

Crunchy Kale pizza

En riktigt krispigt grön pizza med kras och fras i varje tugga! Perfekt som huvudrätt eller skuren i bitar till fördrinken.

Du behöver

1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
3–4 msk tomatsås
50g mozzarella (laktosfri) – riven
1/2 röd paprika, skuren i ringar
50g grönkål
2 msk cashewnötter
1 msk pumpafrön
1 msk solrosfrön
olivolja
1 dl parmesanost
flingsalt och nymald svartpeppar

Read more on Crunchy Kale pizza…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:1 person

Pizza Quattro Stagioni

Pizza Quattro Stagioni.

Du behöver

2 Pop! Bakery Pizzakit
100 g körsbärstomater
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
6 frysta gröna sparrisar
50 g färsk svamp
6 kronärtskockshjärtan i olivolja
Salt och svartpeppar från kvarn
3 cl olivolja
100 g parmesanost Parmigiano Reggiano

Read more on Pizza Quattro Stagioni…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:6 portioner

Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott

Ostpaj med Saint-Marcellin och  spenatskott.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
600 g spenatskott
2 bitar Saint-Marcellin (ost)
1/2 dl crème fraîche
30 g smör
1 vitlöksklyfta
4 nypor salt
4 nypor svartpeppar
100 g djupfrysta murklor

Read more on Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott…

read more
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:4 portioner

Inbakad paprika- och parmesanpaj

En paj med både sött och umami i en härlig symbios.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
40 g parmesan Parmigiano-Reggiano
1 kg röd paprika
2 lökar
1 msk olivolja
3 nypor salt
2 nypor Espelette-peppar
2 msk honung

Read more on Inbakad paprika- och parmesanpaj…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Smördegsbakelse med sparris och rucola

Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.

Du behöver

2 Pop! Bakery Smördeg
250 g djupfryst, grön sparris
2,5 dl vispgrädde
6 nypor salt
Svartpeppar från kvarn
5 g grovt salt
1 g gelatinblad
50 g rucolaskott

Read more on Smördegsbakelse med sparris och rucola…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Tortilla med marinerade bönor och grillad avokado

Surdegen – en världsmedborgare. Allt från Italien till Tyskland till Mexiko och allt där emellan, trivs i surdegens sällskap. Här i ett recept fyllt med ljuvliga smaker av Sydamerika.

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
1 st burk svarta bönor (med spad)
1 st rödlök
Sallat i kruka
Chilifrukt (röd, hackad)
2 st avokado
1 kruka koriander (färsk)
Olivolja
Salt
Peppar

Read more on Tortilla med marinerade bönor och grillad avokado…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:4 portioner

Surdegsgrissini och Ribollita

Surdegsgrissinin agerar taktpinne åt de vibrerande och kryddiga smakerna i Ribollitasoppan. Ett ”måste-recept” en kall höstdag!

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
1 st ägg
Vallmofrön
2 st burkar cannellinibönor
3 st morötter
1st rödlök
1 st gul lök
100 g Savoykål
1/2 chilifrukt (röd)
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1,5 l grönsaksbuljong

Read more on Surdegsgrissini och Ribollita…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:6 portioner

Brödskålar med grillade grönsaker

Så mycket vegetariska godsaker på ett ställe – bara att hugga in! Och inte ens disken blir kvar.

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
1 burk svarta bönor (med spad)
1 rödlök
1 sallat i kruka
1 chilifrukt (röd, hackad)
2 st Avokado
1 kruka koriander (färsk)
Olivolja
Salt
Peppar

Read more on Brödskålar med grillade grönsaker…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:6 portioner

Päron och Valnötspizza

Vi slår vad om att du inte ätit en pizza med päron och fårost på förut. Och säkert ingen som varit lika god heller. Slå två flugor i en smäll och testa det här delikata receptet!

Read more on Päron och Valnötspizza…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:4 portioner

Meatless Monday

Grönt är skönt! Här tar vi en god paus från allt vad kött heter och lagar en helt vegetarisk pizza med solrosfrön och vaxbönor.

Du behöver

2 Pop! Bakery Surdegspizza
1,5 dl tomatsås
200 g riven ost
150 g vaxbönor (färska)
1 st paprika (röd)
2 st tomater
1 st zucchini
100 g rucola
1 dl solrosfrön
Olivolja

Read more on Meatless Monday…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:4 portioner

Klassisk margeritha

Urpizzan från Neapel går aldrig ur tiden. Enkel men fantastisk god. Tomat, mozzarella och basilika. Precis som italienska flaggans färger!

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
3 msk tomatsås
½ mozzarellaklump
4-5 delade cocktailtomater
5-6 basilikablad
olivolja
fl ingsalt och nymald svartpeppar

Read more on Klassisk margeritha…

read more
Tid att tillaga: 35 minuter Antal personer:1-2 portioner

Vit pizza med spenat

En frisk pizzavariant som kan serveras med lite god lufttorkad skinka på toppen om man vill ha den matigare.

Du behöver

1 förpackning Pop! Bakery Surdegspizza
1 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesanost
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad timjan
1 tsk finrivet citronskal, ekologisk
1 näve färsk spenat
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Read more on Vit pizza med spenat…

read more
Tid att tillaga: 35 minuter Antal personer:1

Purjopizza

En vegetarisk pizza med färsk purjolök och krispighet från solrosfrön. Det går lika bra med pinjenötter om man vill.

Du behöver

1 Pop! Bakery Pizzakit Original
1 st purjolök
½ dl solrosfrön (eller pinjenötter)
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
3 dl riven ost

Read more on Purjopizza…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:4 portioner

Fikon- och ädelostpizza

En perfekt pizza att skära i små bitar och servera som tilltugg eller som förrätt tillsammans med en dressad sallad på rucola.

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
3 färska fikon
75 g ädelost
5-6 valnötskärnor
Lite flytande honung

Read more on Fikon- och ädelostpizza…

read more
Tid att tillaga: 35 minuter Antal personer:1

Broccoli- och vitlökspaj

Ta till vara på broccolins stock så blir pajen matigare.

Du behöver

1 Pop! Bakery Pajdeg
250 g broccoli, ett huvud
10 st röda cocktailtomater
2 st vitlöksklyftor
4 ägg
3 grädde
1½ dl riven Västerbottensost™
Salt

Read more on Broccoli- och vitlökspaj…

read more
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:6 portioner

Crunchy spenat

Vegetarisk pizza med knapriga solrosfrön.

Du behöver

1 Pop! Bakery Pizzakit Original
50 g färsk spenat
½ dl solrosfrön
1 msk olivolja
1 pkt mozzarellaost
3 dl riven ost

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Rulla ut degen på en bakplåt och täck pizzadegen med tomatsås. Skölj spenaten, låt rinna av och lägg på pizzan. Blanda solrosfrön med olivolja, dela mozzarella i mindre bitar. Lägg alla ingredienser på pizzan. Toppa med riven ost och grädda i ugn ca 15 minuter.

Read more on Crunchy spenat…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:4 portioner

Skogspizza

Skogens skatter, blandsvamp, med kapris på en surdeg. Höstligt gott.

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
2 dl tomatsås
200 g blandsvamp
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
½ dl oliver (gröna & svarta)
1 msk kapris
3 dl riven ost

Read more on Skogspizza…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:4 portioner

Avokadopizza

Färska tomater, len avokado och rödlök kommer till sin rätt på en bädd av mozzarella.

Du behöver

1 Pop! Bakery Pizzakit Spicy
1 stor tomat
6 små cocktailtomater, 3 röda och 3 gula
1 rödlök
2 dl riven ost
1 avokado

Read more on Avokadopizza…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:4 portioner

Pestopizza

Pizza med pesto istället för tomatsås. Servera gärna pizzan med en skål extra pesto på bordet.

Du behöver

1 Pop! Bakery Pizzakit Original
1 dl pesto
1 stor tomat
6 st cocktailtomater
2 dl riven ost
1 dl färsk basilika

Read more on Pestopizza…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:4 portioner

Färgglad filopaj

Frasig paj med färsk spenat som kan varieras i det oändliga.

Du behöver

1 Pop! Bakery Filodeg
2 msk smält smör
2 st vitlöksklyftor
150 g soltorkad tomat
100 g spenat
4 st ägg
3 dl grädde
Salt och peppar
1½ dl riven ost

Read more on Färgglad filopaj…

read more
Tid att tillaga: 40 minuter Antal personer:6 personer

Våra produkter