Vegetariskt
Pickleback Pizza
Glutenfri, laktosfri och köttfri – men långt ifrån smakfri. Den här pizzan övertygar även den mest hängivne köttälskaren.
Du behöver
1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
1 tunnskivad rödlök
½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
3-4 msk tomatsås
50g mozzarella (laktosfri) – riven
ca 5 färska champinjoner i skivor
1-2 msk majonnäs
hackad persilja
flingsalt och nymald svartpeppar
Read more on Pickleback Pizza…
read more

Crunchy Kale pizza
En riktigt krispigt grön pizza med kras och fras i varje tugga! Perfekt som huvudrätt eller skuren i bitar till fördrinken.
Du behöver
1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
3–4 msk tomatsås
50g mozzarella (laktosfri) – riven
1/2 röd paprika, skuren i ringar
50g grönkål
2 msk cashewnötter
1 msk pumpafrön
1 msk solrosfrön
olivolja
1 dl parmesanost
flingsalt och nymald svartpeppar
Read more on Crunchy Kale pizza…
read more

Pizza Quattro Stagioni
Pizza Quattro Stagioni.
Du behöver
2 Pop! Bakery Pizzakit
100 g körsbärstomater
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
6 frysta gröna sparrisar
50 g färsk svamp
6 kronärtskockshjärtan i olivolja
Salt och svartpeppar från kvarn
3 cl olivolja
100 g parmesanost Parmigiano Reggiano
Read more on Pizza Quattro Stagioni…
read more

Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott
Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott.
Du behöver
1 Pop! Bakery Smördeg
600 g spenatskott
2 bitar Saint-Marcellin (ost)
1/2 dl crème fraîche
30 g smör
1 vitlöksklyfta
4 nypor salt
4 nypor svartpeppar
100 g djupfrysta murklor
Read more on Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott…
read more

Inbakad paprika- och parmesanpaj
En paj med både sött och umami i en härlig symbios.
Du behöver
1 Pop! Bakery Smördeg
40 g parmesan Parmigiano-Reggiano
1 kg röd paprika
2 lökar
1 msk olivolja
3 nypor salt
2 nypor Espelette-peppar
2 msk honung
Read more on Inbakad paprika- och parmesanpaj…
read more

Smördegsbakelse med sparris och rucola
Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.
Du behöver
2 Pop! Bakery Smördeg
250 g djupfryst, grön sparris
2,5 dl vispgrädde
6 nypor salt
Svartpeppar från kvarn
5 g grovt salt
1 g gelatinblad
50 g rucolaskott
Read more on Smördegsbakelse med sparris och rucola…
read more

Tortilla med marinerade bönor och grillad avokado
Surdegen – en världsmedborgare. Allt från Italien till Tyskland till Mexiko och allt där emellan, trivs i surdegens sällskap. Här i ett recept fyllt med ljuvliga smaker av Sydamerika.
Du behöver
1 Pop! Bakery Surdegspizza
1 st burk svarta bönor (med spad)
1 st rödlök
Sallat i kruka
Chilifrukt (röd, hackad)
2 st avokado
1 kruka koriander (färsk)
Olivolja
Salt
Peppar
Read more on Tortilla med marinerade bönor och grillad avokado…
read more

Surdegsgrissini och Ribollita
Surdegsgrissinin agerar taktpinne åt de vibrerande och kryddiga smakerna i Ribollitasoppan. Ett ”måste-recept” en kall höstdag!
Du behöver
1 Pop! Bakery Surdegspizza
1 st ägg
Vallmofrön
2 st burkar cannellinibönor
3 st morötter
1st rödlök
1 st gul lök
100 g Savoykål
1/2 chilifrukt (röd)
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1,5 l grönsaksbuljong
Read more on Surdegsgrissini och Ribollita…
read more

Brödskålar med grillade grönsaker
Så mycket vegetariska godsaker på ett ställe – bara att hugga in! Och inte ens disken blir kvar.
Du behöver
1 Pop! Bakery Surdegspizza
1 burk svarta bönor (med spad)
1 rödlök
1 sallat i kruka
1 chilifrukt (röd, hackad)
2 st Avokado
1 kruka koriander (färsk)
Olivolja
Salt
Peppar
Read more on Brödskålar med grillade grönsaker…
read more

Päron och Valnötspizza
Vi slår vad om att du inte ätit en pizza med päron och fårost på förut. Och säkert ingen som varit lika god heller. Slå två flugor i en smäll och testa det här delikata receptet!
Read more on Päron och Valnötspizza…
read more

Meatless Monday
Grönt är skönt! Här tar vi en god paus från allt vad kött heter och lagar en helt vegetarisk pizza med solrosfrön och vaxbönor.
Du behöver
2 Pop! Bakery Surdegspizza
1,5 dl tomatsås
200 g riven ost
150 g vaxbönor (färska)
1 st paprika (röd)
2 st tomater
1 st zucchini
100 g rucola
1 dl solrosfrön
Olivolja


Klassisk margeritha
Urpizzan från Neapel går aldrig ur tiden. Enkel men fantastisk god. Tomat, mozzarella och basilika. Precis som italienska flaggans färger!
Du behöver
1 Pop! Bakery Surdegspizza
3 msk tomatsås
½ mozzarellaklump
4-5 delade cocktailtomater
5-6 basilikablad
olivolja
fl ingsalt och nymald svartpeppar
Read more on Klassisk margeritha…
read more

Vit pizza med spenat
En frisk pizzavariant som kan serveras med lite god lufttorkad skinka på toppen om man vill ha den matigare.
Du behöver
1 förpackning Pop! Bakery Surdegspizza
1 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesanost
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad timjan
1 tsk finrivet citronskal, ekologisk
1 näve färsk spenat
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar
Read more on Vit pizza med spenat…
read more

Purjopizza
En vegetarisk pizza med färsk purjolök och krispighet från solrosfrön. Det går lika bra med pinjenötter om man vill.
Du behöver
1 Pop! Bakery Pizzakit Original
1 st purjolök
½ dl solrosfrön (eller pinjenötter)
1 msk olivolja
1 tsk havssalt
3 dl riven ost


Fikon- och ädelostpizza
En perfekt pizza att skära i små bitar och servera som tilltugg eller som förrätt tillsammans med en dressad sallad på rucola.
Du behöver
1 Pop! Bakery Surdegspizza
3 färska fikon
75 g ädelost
5-6 valnötskärnor
Lite flytande honung
Read more on Fikon- och ädelostpizza…
read more

Broccoli- och vitlökspaj
Ta till vara på broccolins stock så blir pajen matigare.
Du behöver
1 Pop! Bakery Pajdeg
250 g broccoli, ett huvud
10 st röda cocktailtomater
2 st vitlöksklyftor
4 ägg
3 grädde
1½ dl riven Västerbottensost™
Salt
Read more on Broccoli- och vitlökspaj…
read more

Crunchy spenat
Vegetarisk pizza med knapriga solrosfrön.
Du behöver
1 Pop! Bakery Pizzakit Original
50 g färsk spenat
½ dl solrosfrön
1 msk olivolja
1 pkt mozzarellaost
3 dl riven ost
Gör så här
Värm ugnen till 200°. Låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Rulla ut degen på en bakplåt och täck pizzadegen med tomatsås. Skölj spenaten, låt rinna av och lägg på pizzan. Blanda solrosfrön med olivolja, dela mozzarella i mindre bitar. Lägg alla ingredienser på pizzan. Toppa med riven ost och grädda i ugn ca 15 minuter.
read more

Skogspizza
Skogens skatter, blandsvamp, med kapris på en surdeg. Höstligt gott.
Du behöver
1 Pop! Bakery Surdegspizza
2 dl tomatsås
200 g blandsvamp
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
½ dl oliver (gröna & svarta)
1 msk kapris
3 dl riven ost


Avokadopizza
Färska tomater, len avokado och rödlök kommer till sin rätt på en bädd av mozzarella.
Du behöver
1 Pop! Bakery Pizzakit Spicy
1 stor tomat
6 små cocktailtomater, 3 röda och 3 gula
1 rödlök
2 dl riven ost
1 avokado


Pestopizza
Pizza med pesto istället för tomatsås. Servera gärna pizzan med en skål extra pesto på bordet.
Du behöver
1 Pop! Bakery Pizzakit Original
1 dl pesto
1 stor tomat
6 st cocktailtomater
2 dl riven ost
1 dl färsk basilika


Färgglad filopaj
Frasig paj med färsk spenat som kan varieras i det oändliga.
Du behöver
1 Pop! Bakery Filodeg
2 msk smält smör
2 st vitlöksklyftor
150 g soltorkad tomat
100 g spenat
4 st ägg
3 dl grädde
Salt och peppar
1½ dl riven ost
Read more on Färgglad filopaj…
read more
