Tilltugg

Tilltugg

Surdegstortilla

Världens kortaste recept. Nu är det bara fantasin som sätter gränserna. För med en sådan här drömstart går det knappast att misslyckas – välj bara dina favorittillbehör.

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
Vetemjöl

Read more on Surdegstortilla…

read more
Tid att tillaga: 20 minuter Antal personer:12 stycken

Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott

Ostpaj med Saint-Marcellin och  spenatskott.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
600 g spenatskott
2 bitar Saint-Marcellin (ost)
1/2 dl crème fraîche
30 g smör
1 vitlöksklyfta
4 nypor salt
4 nypor svartpeppar
100 g djupfrysta murklor

Read more on Ostpaj med Saint-Marcellin och spenatskott…

read more
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:4 portioner

Lax på smördegsbotten med citron- och dillkräm

En paj med fyllning av riven kokos, grädde och socker, gräddad i ugn och sedan täckt med mörk choklad: en riktig delikatess!

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1 äggula till pensling
1 msk vatten
120 g crème fraîche
3 dillkvistar
1 citron
4 skivor rökt lax
6 nypor salt
6 varm med pepparkvarnen

Read more on Lax på smördegsbotten med citron- och dillkräm…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:4 portioner

Inbakad paprika- och parmesanpaj

En paj med både sött och umami i en härlig symbios.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
40 g parmesan Parmigiano-Reggiano
1 kg röd paprika
2 lökar
1 msk olivolja
3 nypor salt
2 nypor Espelette-peppar
2 msk honung

Read more on Inbakad paprika- och parmesanpaj…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Smördegsbakelse med getost, färska fikon och rökt ankbröst

Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.

Du behöver

2 Pop! Bakery Smördeg
1 rulle getost (ca 200 g)
3 msk honung
6 färska fikon
24 skivor rökt ankbröst
50 g rucolaskott
3 cl olivolja
6 nypor fint havssalt

Read more on Smördegsbakelse med getost, färska fikon och rökt ankbröst…

read more
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:6 portioner

Smördegsbakelse med sparris och rucola

Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.

Du behöver

2 Pop! Bakery Smördeg
250 g djupfryst, grön sparris
2,5 dl vispgrädde
6 nypor salt
Svartpeppar från kvarn
5 g grovt salt
1 g gelatinblad
50 g rucolaskott

Read more on Smördegsbakelse med sparris och rucola…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Vit pizza med spenat

En frisk pizzavariant som kan serveras med lite god lufttorkad skinka på toppen om man vill ha den matigare.

Du behöver

1 förpackning Pop! Bakery Surdegspizza
1 dl crème fraiche
1 dl finriven parmesanost
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad timjan
1 tsk finrivet citronskal, ekologisk
1 näve färsk spenat
olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Read more on Vit pizza med spenat…

read more
Tid att tillaga: 35 minuter Antal personer:1

Fetabeta

Färska rödbetor får ge sin prägel med fetaost och rostade pumpafrön. Prova även med getost.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
2 st rödbetor
1 pkt fetaost, 200 g
2 msk pumpafrön
Svartpeppar från kvarn
Salt

Read more on Fetabeta…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:12 bitar

Fikon- och ädelostpizza

En perfekt pizza att skära i små bitar och servera som tilltugg eller som förrätt tillsammans med en dressad sallad på rucola.

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
3 färska fikon
75 g ädelost
5-6 valnötskärnor
Lite flytande honung

Read more on Fikon- och ädelostpizza…

read more
Tid att tillaga: 35 minuter Antal personer:1

Smördegssnurror

Härliga snurror att servera på buffé, som tilltugg eller på utflykten.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1 pkt bacon
4 msk pesto

Gör så här

Värm ugnen till 210° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Rulla ut degen på en bakplåt och bred ut pesto. Fördela baconskivorna över peston och rulla ihop degen. Skär i centimeterstora skivor och lägg tillbaka på bakplåtspappret med snittytan uppåt. Grädda i 10–15 minuter.

Read more on Smördegssnurror…

read more
Tid att tillaga: 20 minuter Antal personer:14 bitar

Smördegsskruvar

Frasiga smördegssticks att knapra på med smakvariationer i det oändliga, här med kantarell och bacon.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
100 g kantareller
½ pkt bacon, 70 g
1 st schalottenlök
2 msk hackad bladpersilja
1 ägg
½ dl riven ost

Read more on Smördegsskruvar…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:8 bitar

Smördegssnittar

Så enkelt och så gott! Perfekt som tilltugg på buffébordet – eller varför inte som en aptitretande förrätt?

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1 pkt ädelost, 140 g
75 g soltorkade tomater
2 st stjälkar blekselleri

Read more on Smördegssnittar…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:12 bitar

Janssons flarn

En Janssons frestelse i enklare tappning.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1 burk ansjovis
4 st kokta potatisar
½ gul lök
1 ägg

Gör så här

Värm ugnen till 210° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Rulla ut degen på en bakplåt och skär i 12 bitar. Lägg två ansjovisfiléer på varje bit. Skiva potatisen och löken i tunna skivor. Fördela ovanpå ansjovisen. Vispa upp ägget och pensla hörnen. Stäng bitarna till trekanter och pensla. Grädda i ca 15 minuter.

Read more on Janssons flarn…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:12 bitar

Mingelpizza

En perfekt pizza att bjuda på som försnacks över lite dricka medan grillen tänds. Går också bra att tillaga på utegrillen.

Du behöver

1 Pop! Bakery XXL
2 dl tomatsås
1 dl gröna oliver
1 dl svarta oliver
3 dl riven ost

Read more on Mingelpizza…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:15 bitar

Våra produkter