Surdegsgrissini och Ribollita

Posted by on Nov 10, 2015 in Recept, Vegetariskt | 0 comments

Surdegsgrissini och Ribollita

Surdegsgrissini och Ribollita
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Popbakery_3D_Singel_liten

Surdegsgrissinin agerar taktpinne åt de vibrerande och kryddiga smakerna i Ribollitasoppan. Ett ”måste-recept” en kall höstdag!

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
1 st ägg
Vallmofrön
2 st burkar cannellinibönor
3 st morötter
1st rödlök
1 st gul lök
100 g Savoykål
1/2 chilifrukt (röd)
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1,5 l grönsaksbuljong

Gör så här

Surdegsgrissini
Dela degen i bitar rulla till långa lillfingertunna stänger och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Värm ugnen till 175°. Pensla stängerna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt brödpinnarna kallna på galler utan bakduk.

Ribolita
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Hetta upp olja i en rejäl gryta, fräs lök, vitlök och morot. Tillsätt finhackad chili och slå på buljong. Låt koka 10 minuter. Tillsätt de avrunna cannellinibönorna och hackad svartkål. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal. Vill man ha en krämigare soppa, ta lite mindre buljong och mixa en del av bönorna och tillsätt i soppan som redning.

Recept från
Logo_mat

Våra produkter