Spicy Eggplant Pie

Posted by on Sep 19, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Spicy Eggplant Pie

Spicy Eggplant Pie
Tid att tillaga: 50 minuter Antal personer:4 portion
Bookmark and Share
glutenfrismo%cc%88rdegvinkel-med-reflektion

Men, hur får man ut kärnorna ur granatäpplet? Dela äpplet i två, lägg den ena halvan upp och ner i din hand och slå med en träslev på det skinnliknande skalet. Voilà!

Du behöver

1 Pop! Bakery Glutenfri Smördeg
1 stor aubergine
½ tsk mald spiskummin
saft och skal från ½ citron
3 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
1 vitlöksklyfta
2 msk tahini
3 msk färsk koriander
2 dl yoghurt (laktosfri)
1 fetaost (laktosfri)
1 dl granatäppelkärnor
salt och peppar

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Ta fram smördegen ur kylskåpet och låt vila i 5 minuter. Blanda citronsaft, citronskal, olivolja, spiskummin, chili och riven vitlök. Skär auberginerna på längden och pensla dem med kryddblandningen. Baka auberginerna i ugn, ca 25 minuter. Rulla ut smördegen på en skärbräda och skär i 4 trekanter. Vik in kanterna på vardera bit, tryck till med en gaffel och nagga botten. Lägg i den färdigbakade auberginen i knytena och smula över fetaosten. Grädda pajerna på en ugnsplåt i 25 minuter eller tills de fått fin färg. Rör ihop yoghurt med tahinin och bred denna
över pajerna när de är klara. Toppa med vackra granatäppelkärnor och koriander.

Våra produkter