Smördegsskruvar

Posted by on Apr 10, 2013 in Recept, Tilltugg | 0 comments

Smördegsskruvar

Smördegsskruvar
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:8 bitar
Bookmark and Share
Smördeg

Frasiga smördegssticks att knapra på med smakvariationer i det oändliga, här med kantarell och bacon.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
100 g kantareller
½ pkt bacon, 70 g
1 st schalottenlök
2 msk hackad bladpersilja
1 ägg
½ dl riven ost

Gör så här

Värm ugnen till 210° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Skär svamp, bacon och schalottenlök i små bitar och stek i panna. Rör ner hackad bladpersilja. Rulla ut degen på en bakplåt och vik den dubbel. Pensla med uppvispat ägg och vänd degen upp och ner. Skär i åtta långa band och fördela baconröran över. Tag varje band för sig och vrid till en skruv. Pensla igen med ägget och toppa med riven ost och grädda i 10–15 minuter.

Våra produkter