Smördegsrullar med mandelkräm och choklad

Posted by on Dec 16, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Smördegsrullar med mandelkräm och choklad

Du behöver

5 Pop! Bakery Smördegsplattor
100 g strösocker
100 g mandelmjöl
100 g osaltat smör
3 äggulor
25 g farinsocker
35 g mandelspån
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde

Gör så här

Värm ugnen till 220 grader. Blanda smöret och sockret i en skål och tillsätt mandelmjölet samt 2 äggulor. Rör om väl så att du får en krämig konsistens.

Täck Smördegsplattorna med mandelkrämen och skär dem itu. Rulla ihop varje halva till en rulle. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Spä en äggula med lite vatten, pensla rullarna och strö över farinsocker och mandelspån. Grädda i ca 15 minuter eller tills de blivit gyllene.

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den på chokladen. Låt vila en stund och rör sedan försiktigt. Servera den smälta chokladen i en skål vid sidan om för rullarna att doppas i.

Du kan också göra croissanter med mandelkräm genom att skära smördegsbladet på diagonalen. Rulla sedan triangeln mot spetsen.

Våra produkter