Smördegspaj med ananas och passionssirap

Posted by on Apr 6, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Smördegspaj med ananas och passionssirap

Smördegspaj med ananas och  passionssirap
Tid att tillaga: 40 minuter Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Smördegspaj med ananas och  passionssirap.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
2 ananas
50 g råsocker
20 g florsocker

Till sirapen:
100 g strösocker
30 g smör
4 passionsfrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut pajen på en bakpappersklädd plåt och ställ den i kylen. Skala ananasen och skär bort ”ögonen”. Skär ananasen i chipstunna skivor. Fördela skivorna i pajskalet. Strö råsocker över ananasen och grädda pajen i 20 min. Pudra den varma pajen med florsocker. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Smält sockret på hög värme. När det är gyllenbrunt, blanda i smör och fruktkött. Låt blandningen svalna. Servera pajen ljummen eller varm med passionssirapen.

Passionsfrukterna kan ersättas med juice. Servera gärna pajen med en kula romrussinglass.

Våra produkter