Smördegsinbakat Julbord

Posted by on Dec 21, 2017 in Recept, Säsong | 0 comments

Smördegsinbakat Julbord

Quiche Lorraine (Ost och skinkpaj)

Du behöver

1 Pop! Bakery smördeg (med eller utan gluten)

Till fyllningen:
250 g julost
150 g julskinka
1/5 purjolök
4 st ägg
4 dl mjölk
peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skär skinkan i tärningar, skiva purjolöken och riv osten. Vispa samman ägg, mjölk och peppar i en separat bunke. Rulla ut smördegen och klä pajformen. (Utan smörpapper). Fördela skinkan, purjolöken och osten i formen och häll över äggstanningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 30–35 min. När fyllningen stelnat och pajen fått fin färg är den färdig!

 

 

Grönkålspiroger

Du behöver

1 st Pop! Bakery smördeg (med eller utan gluten)

Till fyllningen:

2 dl riven Julost
100 g grönkål
1 vitlök
1 ägg
olivolja
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen och skär ut 6 st kvadrater.
Riv vitlöken och fräs den tillsammans med grönkålen i lite olja. Smaka av med salt och peppar. Riv julosten.
Lägg ett par matskedar av fyllningen på kvadraterna och strö över valfri mängd ost. Vik ihop smördegen till en trekant och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg.
Grädda pirogerna i ca 12–15 min. Klart!

 

Pigs In Blankets

Du behöver

1 Pop! Bakery smördeg (med eller utan gluten)
prinskorv
1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen och skär ut lika många trekanter som du har prinskorvar. Botten på trekanten ska vara lika bred som prinskorven är lång. Rulla in korvarna i smördegen. Pensla med ägg och grädda i ugnen i ca 10 min.

 

Våra produkter