Smördegsbakelse med getost, färska fikon och rökt ankbröst

Posted by on Mar 16, 2016 in Kött, Recept, Tilltugg | 0 comments

Smördegsbakelse med getost, färska fikon och rökt ankbröst

Smördegsbakelse med getost, färska fikon och rökt ankbröst
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.

Du behöver

2 Pop! Bakery Smördeg
1 rulle getost (ca 200 g)
3 msk honung
6 färska fikon
24 skivor rökt ankbröst
50 g rucolaskott
3 cl olivolja
6 nypor fint havssalt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut degen, skär den i 6 bitar och lägg på en bakplåt. Förgrädda degen i 20 min. Skiva getosten. Skölj fikonen och skiva dem. Varva fikon och getost på smördegsplattorna och fördela ankbröstskivorna ovanpå. Toppa med en nypa salt, rucola och några droppar olivolja.

Du kan marinera getosten i olivolja och några blad basilika.

Våra produkter