Små pajer med ankbröst, äpplen och gratinerad getost

Posted by on Dec 16, 2016 in Recept | 0 comments

Små pajer med ankbröst, äpplen och gratinerad getost

Små pajer med ankbröst, äpplen och gratinerad getost
Tid att tillaga: 50 minuter Antal personer:5 personer
Bookmark and Share
smo%cc%88rdegsplattor_161214_reflektion_webb2

Du behöver

5 Pop! Bakery Smördegsplattor
125 g rökt ankbröst
2,5 gula äpplen
25 g osaltat smör
1 matsked honung
2 nypor salt
2 varv med pepparkvarnen
5 små chèvre-ostar eller 5 tjocka skivor från en chèvre-stubbe
60 g ruccola

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i fyra delar och skiva dessa i tjocka skivor. Stek äpplena med smör och tillsätt honung. Bryn skivorna i ca 5 minuter, ös med fettet i pannan. Smaka av med salt och peppar. Ta bort den feta delen från det skivade ankbröstet. Smöra in 5 små ugnsformar och lägg sedan skivorna av ankbröstet och äppelskivorna i botten så att de ligger omlott.

Anpassa smördegsplattornas storlek efter formarna genom att skära degen i cirklar som går 1 cm utanför formens kant. Nagga plattorna med en gaffel. Täck ugnsformarna med smördegen och för in kanten mellan fyllningen och formen.

Grädda i ca 20 minuter och låt sedan vila i 5 minuter. Ta bort formarna och vänd sidan med äpplen och ankbröst uppåt. Sätt ugnen på grilläge. Toppa med osten och grilla pajerna i ytterligare 1 minut. Peppra pajerna och tillsätt lite ruccola innan servering.

Våra produkter