Päron– och ingefärspaj

Posted by on Apr 10, 2013 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Päron– och ingefärspaj

Päron– och ingefärspaj
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:8 portioner
Bookmark and Share
Pajdeg

En frisk smak av ingefära bryter av fint mot päronens sötma. Blir extra god med en klick glass till!

Du behöver

1 Pop! Bakery Pajdeg
3 st päron
100 g mandelmassa
4 st ägg
3 dl grädde
2 msk socker
1 tsk färsk ingefära

Gör så här

Värm ugnen till 175° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Skala päronen och skiva dem fint. Riv ingefära fint och mandelmassan grövre. Klä en pajform, nagga degen med gaffel. Fördela päronskivorna fint i formen och toppa med riven mandelmassa. Vispa ihop äggstanningen, rör i den rivna ingefäran och sockret. Rör runt. Häll äggstanningen över päronen och grädda i ca 30 minuter.

Våra produkter