Paj med pumpa, kastanj och lufttorkad skinka

Posted by on Mar 16, 2016 in Kött, Recept, Säsong | 0 comments

Paj med pumpa, kastanj och lufttorkad skinka

Paj med pumpa, kastanj och  lufttorkad skinka
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Nu tar vi tillbaka pumpan från Halloween!

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
125 g kokta kastanjer
1 st. hokkaidopumpa
20 g grovt havssalt
6 skivor lufttorkad skinka

Till äggstanningen:
1,5 dl mellanmjölk
3 ägg
1,5 tjock grädde
4 nypor salt
4 varv med pepparkvarnen

Gör så här

Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut degen i en pajform, fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och förgrädda i 10 min. Skala och tärna pumpan och koka den i saltat vatten i 10 min. Strimla skinkan och grovhacka kastanjerna. Vispa äggen med mjölk och grädde, salta och peppra. Fördela pumpatärningar, kastanjebitar och skinka i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i minst 20 min.

Du kan även ångkoka pumpan och smaksätta den med några nypor kryddblandning.

Våra produkter