Laxpaj med vårlök

Posted by on Apr 10, 2013 in Fisk & skaldjur, Recept | 0 comments

Laxpaj med vårlök

Laxpaj med vårlök
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Pajdeg

Vårlök, silverlök, schalottenlök – använd efter tycke och smak.

Du behöver

1 Pop! Bakery Pajdeg
4 små färska potatisar
100 g vårlök
150 g kallrökt lax, skivor
4 st ägg
3 dl grädde
Salt och peppar
1 dl riven ost

Gör så här

Värm ugnen till 175 °och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Koka potatisen nästan klar, i saltat vatten. Häll av vattnet, låt ånga av. Skiva vårlöken och potatisarna. Klä en pajform, nagga med gaffel och fördela potatis, vårlök och lax i pajen. Vispa ihop äggstanningen med salt, peppar och riven ost. Häll i pajen och grädda i ca 30 minuter.

Våra produkter