Lax på smördegsbotten med citron- och dillkräm

Posted by on Apr 6, 2016 in Fisk & skaldjur, Recept, Tilltugg | 0 comments

Lax på smördegsbotten med citron- och dillkräm

Lax på smördegsbotten med citron- och dillkräm
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:4 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

En paj med fyllning av riven kokos, grädde och socker, gräddad i ugn och sedan täckt med mörk choklad: en riktig delikatess!

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1 äggula till pensling
1 msk vatten
120 g crème fraîche
3 dillkvistar
1 citron
4 skivor rökt lax
6 nypor salt
6 varm med pepparkvarnen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 °C. Vispa ihop äggula och vatten. Rulla ut degen på en bakplåt och skär i 4 lika stora delar. Pensla dem med äggulan och grädda i 10 min. Täck sedan över dem med en annan plåt och grädda i 10 min till. Låt dem svalna på galler.

Dillkräm

Hacka dillen (utom några kvistar). Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda crème fraîche, dill, citronskal, hälften av citronsaften, salt och peppar. Fördela
krämen på plattorna, toppa med rökt lax och en dillkvist.

Dekorera laxen med hel rosépeppar.

Våra produkter