Körbärspaj med pistagecrumble

Posted by on Mar 17, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Körbärspaj med pistagecrumble

Körbärspaj med pistagecrumble
Tid att tillaga: 50 minuter Antal personer:4 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Pistagen hjälper till att lyfta körsbärssmaken till oanade höjder.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
600 g körsbär
35 g strösocker

Smulpajdegen:
30 g vetemjöl
30 g strösocker
30 g smör
40 g pistagemjöl

Gör så här

Blanda ingredienserna till smulpajen. Forma den till en 4 cm tjock rulle och lägg i kylen. Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut mördegen i en pajform med papperet uppåt. Fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och förgrädda i 10 min. Ta ut ärtorna. Kärna ur körsbären, rulla dem i socker lägg i pajskalet. Riv den kylda smulpajen över bären och grädda pajen i 180 °C i 20 min.

Du kan även smula ner pajen över bären direkt men det går bättre med kall deg och rivjärn.

Våra produkter