Irländsk paj

Posted by on Feb 20, 2016 in Fisk & skaldjur, Recept | 0 comments

Irländsk paj

Irländsk paj
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

En paj med smarrig lax och härlig syra från citron.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
0,2 dl crème fraîche
2 citroner
3 laxbitar (150 g)
4 cl olivolja
3 g rosépeppar
6 nypor salt
Svartpeppar från kvarn
3 kvistar dill

Gör så här

Sätt ugnen på 180 °C. Grädda degen i en pajform i 20 min. Riv skalet av en citron och pressa båda. Ta bort skinnet från laxen och skär den i 0,5 cm breda skivor. Lägg laxen i en marinad av citronskal, olivolja, rosépeppar och hälften av citronsaften. Salta, peppra och låt marinera i minst 30 min. Blanda resten av citronsaften med crème fraîche och bred ut den i det svalnade pajskalet och fördela laxskivorna ovanpå. Häll över marinaden och dekorera med dill.

Låt citronkrämen stå en stund så tjocknar den.

Våra produkter