Inbakad paprika- och parmesanpaj
En paj med både sött och umami i en härlig symbios.
Du behöver
1 Pop! Bakery Smördeg
40 g parmesan Parmigiano-Reggiano
1 kg röd paprika
2 lökar
1 msk olivolja
3 nypor salt
2 nypor Espelette-peppar
2 msk honung
Gör så här
Sätt ugnen på 200 °C. Skölj grönsakerna. Skär paprikan grovt. Skiva löken tunt. Bryn paprika och lök i smör och 2 nypor salt. Tillsätt honung och fortsätt steka grönsakerna tills de karamelliserats. Smaka av med salt och Espelette-peppar. Lägg grönsaksfyllningen i en pajform. Rulla ut smördegen, nagga den med en gaffel och lägg den sedan över pajen. Grädda i ca 20 min tills degen fått färg. Hyvla parmesanen. Stjälp upp pajen och skär den i bitar. Strö över parmesanen och servera genast.
För att ta bort skinnet på paprikan, kan du först rosta dem i ugnen (200 °C) i ca 20 min.