Inbakad aprikospaj med smak av rosmarin

Posted by on Mar 16, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept, Säsong | 0 comments

Inbakad aprikospaj med smak av rosmarin

Inbakad aprikospaj med smak  av rosmarin
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Tänk vad en kvist rosmarin kan göra för smaken! Här tillsammans med en ljuvlig aprikospaj.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
18 färska aprikoser
150 g strösocker
50 g smör

Till såsen:
2 dl vispgrädde
30 g honung
En kvist rosmarin

Gör så här

Sätt ugnen på 200 °C. Skär ut runda degplattor som är aningen större än portionspajformarna. Skölj och dela aprikoserna. Smält sockret i stekpannan. När det blivit ljusbrunt lägg i smöret och blanda försiktigt. När smöret har smält och blandningen är skummig lägg i aprikoserna med runda sidan nedåt. Vänd dem efter 2 min. Lägg aprikoserna i formarna och toppa med resten av sockerblandningen. Lätt på deglocken, täck pajerna med bakpapper och en bakplåt. Grädda i 35 min. Vänd upp pajerna på en plåt. Ta bort formarna efter 5 min.

Såsen

Värm grädden och en kvist rosmarin tills den börjar sjuda. Låt dra i 10 min. Sila grädden och låt den svalna. Vispa den sedan lätt och blanda i honungen. Servera pajen ljummen med rosmarinskrämen vid sidan om.

För att lättare få ur pajen ur formen kan du lägga ett bakpapper i botten av den.

Våra produkter