Grönkålspaj

Posted by on Apr 10, 2013 in Recept, Säsong | 0 comments

Grönkålspaj

Grönkålspaj
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

En vacker och matig paj som passar perfekt på julbordet.

Du behöver

1 Pop! Bakery Pajdeg
1 kg fryst grönkål som fått tina upp
1 dl valnötter
4 st ägg
3 dl grädde
1½ dl Västerbottensost™, riven
Salt och peppar

Gör så här

Värm ugnen till 175° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Krama ur all vätska från grönkålen. Hacka val nötterna grovt. Klä en pajform och nagga degen med en gaffel. Blanda grönkål och nötter i pajformen. Vispa ihop äggstanning, blanda i den rivna osten och smak-sätt med salt & peppar. Häll ägg-stanningen i pajformen. Grädda i ca 30 minuter.

Våra produkter