Frasiga smördegsknyten med fikon, päron och gorgonzola

Posted by on Apr 6, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Frasiga smördegsknyten med fikon, päron och gorgonzola

Frasiga smördegsknyten med  fikon, päron och gorgonzola
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:4 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Frasiga smördegsknyten med  fikon, päron och gorgonzola.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1/2 dl crème fraîche
60 g gorgonzola
2 päron
4 färska fikon
1 äggula till pensling
1 msk vatten
4 nypor salt
4 varv med pepparkvarnen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 °C. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Skär av stjälkarna och gör ett kryss på toppen av varje fikon. Vispa äggula och vatten. Rulla ut degen på en bakplåt och skär i 4 lika stora delar. Fukta kanterna på smördegsplattorna. Fördela crème fraîche, fikon och päronklyftor på plattorna. Toppa med gorgonzolabitar och krydda. Vik ihop plattorna till en pyramid och pensla med äggulan. Ställ kallt i 15 min. Grädda i ugn i 15-20 min. Servera genast.

Med lite citron på de nyskurna päronklyftorna så mörknar inte fruktköttet.

Våra produkter