Desserter & sötsaker

Desserter & sötsaker

Melonpaj med syrlig citrongrädde

Melonpaj med syrlig citrongrädde.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
3 dl vispgrädde
15 g florsocker
1/2 obesprutad citron
1 melon

Gör så här

Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut degen i en pajform. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 30 min. Grädda sedan pajskalet i 10-15 min och låt det svalna på galler. Dela melonen och kärna ur den. Forma kulor med en melonsked. Riv och pressa citronen. Vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt då socker och citronskal. Vispa klart och häll i några droppar citron. Lägg grädden i en sprits med räfflat munstycke. Fördela melonkulorna i det svalnade pajskalet. Dekorera pajen med den syrliga grädden. Avnjuts kall.

Read more on Melonpaj med syrlig citrongrädde…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Frasiga smördegsknyten med fikon, päron och gorgonzola

Frasiga smördegsknyten med  fikon, päron och gorgonzola.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1/2 dl crème fraîche
60 g gorgonzola
2 päron
4 färska fikon
1 äggula till pensling
1 msk vatten
4 nypor salt
4 varv med pepparkvarnen

Read more on Frasiga smördegsknyten med fikon, päron och gorgonzola…

read more
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:4 portioner

Krämig valnötspaj med kanderade apelsinskal

Krämig valnötspaj med kanderade apelsinskal.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
150 g valnötskärnor
50 g mandelmjöl
200 g florsocker
160 g rumstempererat smör
1 ägg
1 tsk vispgrädde
50 g kanderade apelsinskal

Read more on Krämig valnötspaj med kanderade apelsinskal…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Smördegspaj med ananas och passionssirap

Smördegspaj med ananas och  passionssirap.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
2 ananas
50 g råsocker
20 g florsocker

Till sirapen:
100 g strösocker
30 g smör
4 passionsfrukter

Gör så här

Read more on Smördegspaj med ananas och passionssirap…

read more
Tid att tillaga: 40 minuter Antal personer:6 portioner

Marängpaj med röda bär

Marängpaj med röda bär.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
4 äggvitor
180 g strösocker
50 g färska hallon
50 g röda mullbär
100 g röda vinbär

Gör så här

Sätt ugnen på 180 °C. Bred ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Klä skalet med bakpapper och fyll det med t.ex. okokta gula ärtor. Ställ skalet kallt i minst 30 min.

Read more on Marängpaj med röda bär…

read more
Tid att tillaga: 2 timmar Antal personer:6 portioner

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
2 äpplen
2 kvittenfrukter
150 g dulce de leche
100 g hela valnötter
20 g florsocker

Gör så här

Read more on Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Choko-kokospaj

En paj med fyllning av riven kokos, grädde och socker, gräddad i ugn och sedan täckt med mörk choklad: en riktig delikatess.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
125 g riven kokos
125 g strösocker
2 dl tjock grädde
1 äggvita
200 g mörk choklad

Read more on Choko-kokospaj…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Inbakad paprika- och parmesanpaj

En paj med både sött och umami i en härlig symbios.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
40 g parmesan Parmigiano-Reggiano
1 kg röd paprika
2 lökar
1 msk olivolja
3 nypor salt
2 nypor Espelette-peppar
2 msk honung

Read more on Inbakad paprika- och parmesanpaj…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Kryddig mango- och mascarponepaj

Dröm dig bort till Karibien och varma vindar med den här smakresan – drömskt gott!

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
2 mango
200 g mascarpone
80 g rörsocker
1 långpepparfrukt
2 äggulor
80 g mandelmjöl

Read more on Kryddig mango- och mascarponepaj…

read more
Tid att tillaga: 40 minuter Antal personer:6 portioner

Körbärspaj med pistagecrumble

Pistagen hjälper till att lyfta körsbärssmaken till oanade höjder.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
600 g körsbär
35 g strösocker

Smulpajdegen:
30 g vetemjöl
30 g strösocker
30 g smör
40 g pistagemjöl

Read more on Körbärspaj med pistagecrumble…

read more
Tid att tillaga: 50 minuter Antal personer:4 portioner

Chokladmoussepaj till påsk

Finns det något godare än choklad? Det skulle vara chokladmousse i sådant fall – i frasig smardeg. Mums!

Du behöver

1  Pop! Bakery Smördeg
200 g mörk choklad
6 äggvitor
12 små chokladägg
2 tsk osötad kakao

Read more on Chokladmoussepaj till påsk…

read more
Tid att tillaga: 3 timmar Antal personer:6 portioner

Chokladpaj med färska hallon

Choklad och hallon – ett riktigt Håll tyst-recept. Så gott!

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
200 g mörk choklad, grovt hackad
1,8 dl vispgrädde
500 g färska hallon

Gör så här

Read more on Chokladpaj med färska hallon…

read more
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:4 portioner

Inbakad aprikospaj med smak av rosmarin

Tänk vad en kvist rosmarin kan göra för smaken! Här tillsammans med en ljuvlig aprikospaj.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
18 färska aprikoser
150 g strösocker
50 g smör

Till såsen:
2 dl vispgrädde
30 g honung
En kvist rosmarin

Read more on Inbakad aprikospaj med smak av rosmarin…

read more
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner

Äppelpizza

En smarrig dessertpizza med äpple, smör och kanel. Servera gärna med vaniljglass.

Du behöver

1 Pop! Bakery Surdegspizza
2 st Granny Smith-äpplen
½ dl socker
1 tsk kanel
50 g kylskåpskallt smör

Read more on Äppelpizza…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:6 portioner

Juldessert

En lätt mumsbit serverad i små portionsbitar med färska fikon och ljuvlig choklad.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
3 st färska fikon
50 g choklad, gärna mörk
½ dl klyvd mandel
Flytande honung

Read more on Juldessert…

read more
Tid att tillaga: 25 minuter Antal personer:12 bitar

Bärknyten

Så gott och så enkelt. Jordgubbar med vaniljsmak i frasig smördeg. Byt bär efter tycke, smak och säsong.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
½ Kesella™ vanilj
12 st jordgubbar
1 ägg
2 msk flagad mandel
Florsocker

Read more on Bärknyten…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:6 bitar

Päron– och ingefärspaj

En frisk smak av ingefära bryter av fint mot päronens sötma. Blir extra god med en klick glass till!

Du behöver

1 Pop! Bakery Pajdeg
3 st päron
100 g mandelmassa
4 st ägg
3 dl grädde
2 msk socker
1 tsk färsk ingefära

Read more on Päron– och ingefärspaj…

read more
Tid att tillaga: 45 minuter Antal personer:8 portioner

Fruktflarn

Små smördegshus fyllda med jordgubbar, lime och grädde.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
1 ägg
12 st färska jordgubbar
2 msk socker
Skal från 1 lime
1 dl grädde
Myntablad till garnering

Read more on Fruktflarn…

read more
Tid att tillaga: 30 minuter Antal personer:6 bitar

Söta äppelrullar

Lätta att variera efter säsong – på vintern fylls de med vinteräpplen och under sommaren kan man testa sina favoritbär. Snåla inte med mandelmassan!

Du behöver

1 Pop! Bakery Filodeg
2 msk smält smör
200 g mandelmassa
6 små vinteräpplen
2 msk socker
Vaniljglass
1½ dl riven ost

Read more on Söta äppelrullar…

read more
Tid att tillaga: 20 minuter Antal personer:8 bitar

Vit chokladpaj

Kort och gott – världens godaste efterrätt

Du behöver

1 Pop! Bakery Pajdeg
100 g vit choklad
3 dl grädde
2 st lime, skalet
Färska bär

Gör så här

Värm ugnen till 175° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Klä en pajform och nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 20 minuter tills en gyllenbrun färg uppstår. Smält chokladen och låt svalna lite. Vispa grädden löst och rör ner chokladen försiktigt. Tvätta lime och riv skalet fint. Rör ner i chokladblandningen. Fördela gräddblandningen i pajskalet och toppa med färska bär.

Read more on Vit chokladpaj…

read more
Tid att tillaga: 35 minuter Antal personer:8 portioner

Våra produkter