Chokladmoussepaj till påsk

Posted by on Mar 9, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Chokladmoussepaj till påsk

Chokladmoussepaj till påsk
Tid att tillaga: 3 timmar Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Finns det något godare än choklad? Det skulle vara chokladmousse i sådant fall – i frasig smardeg. Mums!

Du behöver

1  Pop! Bakery Smördeg
200 g mörk choklad
6 äggvitor
12 små chokladägg
2 tsk osötad kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut smördegen i en pajform med papperet uppåt. Fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och grädda i 20 min. Ta ut ärtorna. Smält chokladen. Vispa äggvitorna och blanda 1/3 med chokladen. Vänd försiktigt ner resten av äggvitorna. Spritsa ut chokladmoussen i pajskalet, strö över kakao och dekorera med chokladäggen.

Ställ pajen kallt i minst 2 tim så att moussen hårdnar. Gör pajen extra påskfestlig med chokladägg i olika färger.

Våra produkter