Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter

Posted by on Apr 6, 2016 in Desserter & sötsaker, Recept | 0 comments

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter
Tid att tillaga: 1 timmar Antal personer:6 portioner
Bookmark and Share
Smördeg

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter.

Du behöver

1 Pop! Bakery Smördeg
2 äpplen
2 kvittenfrukter
150 g dulce de leche
100 g hela valnötter
20 g florsocker

Gör så här

Förvärm ugnen till 200 °C. Skala äpplen och kvitten. Halvera och kärna ur dem. Skär varje halva i fem skivor. Lägg smördegen i en pajform och nagga den med en gaffel. Bred ut hälften av kolakrämen i botten av pajen. Lägg kvittenskivorna som en solfjäder från kanten och inåt. Lägg ut äppelskivorna i mitten av pajen. Toppa slutligen med resten av kolakrämen. Grädda pajen i 190 °C i 40 min. Krossa valnötterna och rosta dem i torr panna. När de börjar få färg, pudra dem med florsocker och lägg dem på hushållspapper. Strö nötterna över pajen när den har svalnat.

Du kan steka fruktskivorna i smör och lite socker innan du lägger dem i pajskalet.

Våra produkter